<
Startpagina
HCC en FS agenda
Verenigingspagina HCC Flight Sim
Goed om te weten
Charts en routes, navigatie en techniek
Bestanden te downloaden vanaf deze site
Links naar downloads, multiplay, FS en niet-FS informatie
Weerinformatie.
Beginnersinformatie.
Muziek
Prive pagina
Dia's en youtube filmpjes
Excursies en bijzondere zaken.
 
Einde van een tijdperk: Piet en Klaas stoppen definitief met het organiseren van deze uitstapjes! Helaas. Het was altijd dik voor elkaar en we zijn op plaatsen geweest waar we anders nooit terecht zouden zijn gekomen. Piet had zijn relaties! Maar ook de Luchtvaart Hobby Shop, Mc Donalds, de Chinees in Amstelveen, alles was altijd perfect geregeld. Leuke fietstochten, soms een extra blokje om, het had zijn charme. Hoe het begonnen is? Ik durf het niet te zeggen, volgens mij een keer in Delft? Via een relatie van Piet? Daarna: koffie drinken op Terlet, het nieuwe Museum in Soesterberg, het Airbornemuseum, de Brandweer en de NH90 in Den Helder, te veel om op te noemen! Het was allemaal een groot succes!
Piet en Klaas, we vinden het ontzettend jammer dat jullie stoppen, maar wij respecteren het besluit uiteraard! Nogmaals onze hartelijke dank!
 
Maandag 23 april 2016 rondje Schiphol? Nee!
Helaas, te weinig aanmeldingen: het gaat niet door!
 
Maandag 21 december 2015 bezochten we de Chinees!
De laatste vliegavond 2015 hebben we besloten met een etentje in ons 2e clubhuis, het chinese reastaurant "Mei Wah", door Pieter Theo de Jong en Klaas Mulder geregeld. Een heerlijke maaltijd tegen een schappelijke prijs. Dik voor elkaar! Piet en Klaas wederom bedankt.
 
Woensdag 22 april 2015 rondje Schiphol.
Opgehouden door de politie arriveerden wij wat aan de late kant in Amstelveen bij onze vaste fietsenverhuurder. Een beetje frisjes was het ook wel, maar er was tenminste een deelnemer met handschoenen! Op het platvorm op Oost stonden wat bijzondere toestellen. OO voor de Belgen en OE voor Oostenrijk, leerden wij! In de Luchtvaart Hobbyshop werd weer het nodige aangeschaft en vervolgens naar de Kaagbaan. We werden verrast door de A380 die over onze hoofden op geschat 600ft heen scheerde. Daarna naar het uitzichtplatvorm 3e verdieping met zicht op de binnenkomende toestellen. Fietsend naar het startpunt konden we voor het eerst een blik werpen op de B787 Dreamliner. Bijzonder toestel van kunststof en met een heel aparte setting van de cockpit windows.
Afgesloten werd deze mooie dag bij ons vast adres, de chinees in Amstelveen. Piet en Klaas (nogmaals) bedankt voor de organisatie er van!
Hier enkele foto's. Inmiddels aangevuld met plaatjes van meerdere deelnemers!
 
Woensdag 18 maart 2015 naar het Nationaal Militair Museum te Soesterberg.
Deze trip is geweest. Een prachtig nieuw Nationaal Militair Museum, maar voor ons, vliegtuiggekken, toch een stapje terug. Immers een 'Ritmeester' zal genieten van de tanks en al het andere materiaal, wij moesten vooral omhoog kijken naar de aan het plafond hangende toestellen. De toegankelijkheid is wat minder in verhouding tot het oude "Luchtmachtmuseum", ook logisch!
Echter, de sfeer was prima, er was veel te zien, en ook het eten bij de Chinees in Soest was uit de kunst!
Al met al een geslaagde dag! Piet en Klaas, bedankt!
 
Maandag 15 december 2014.
Wat de vorig jaar is gestart lijkt nu een traditie te worden: eten bij Mei Wah, Bilgaard te Leeuwarden. Zie op de verenigingspagina voor meer informatie.
 
Woensdag 1 oktober 2014.
Met veel plezier togen wij 1 oktober naar Den Helder. In de traditiekamer van het Maritiem Vliegkamp De Kooij werden wij verwelkomd met een bakje koffie, daarna werd uitgebreid rondgekeken in deze ruimte en bij een heli die men aan het opknappen was voor de show op dit niveau. Vervolgens mochten we de NH90 bekijken en kon onze enige echte helicopterpiloot weer even aan de knoppen zitten! Ook een bezoek aan de Brandweer werd zeer op prijs gesteld. De maaltijd in de mess was van grote klasse, zegt men. Helaas was mijn maag zo overstuur dat ik dit niet kan bevestigen.;-(. De dag werd afgesloten met een kopje koffie samen met onze charmante begeleidster, mevrouw Lassche! Hier enkele foto's.,
Piet en Klaas hartelijk dank voor de organisatie!
 
Woensdag 23 april 2014.
Het is al weer woensdag 23 april 2014 geweest! Onze reiscommissie had weer een mooie trip rond Schiphol georganiseerd! Uiteraard ook was de Luchtvaart Hobby Shop weer opgenomen in de route en wat dacht u van McDonald's en de heerlijke afsluiting bij onze vriendelijke Chinees! En het weer: subliem! Kijk dan kun je organiseren!
Nog een nieuwtje: Onze oud-MLD-er Piet is bezig met het voortraject voor een excursie naar Vliegkamp De Kooy! Zit nog in het vat, maar 1 oktober 2014 lijkt een reële optie!
De reisleiders Pieter Theo de Jong en Klaas Mulder.
 
Maandag 16 december 2013 de Chinees!
Maandag 16 december 2013 zijn we met zijn allen voor het eerst naar de Chinees "Mei Wah" in het winkelcentrum van het Bilgaard geweest! Dit was voortreffelijk geregeld. Erg gezellig. Een heerlijk buffet met soep vooraf tegen een redelijke prijs! Piet en Klaas bedankt!
 
Excursie naar het Crash- en wrakkenmuseum.
Houden we in beraad!
Zie de site www.crash40-45.nl.
 
Woensdag 24 april 2013
Het was weer dik voor elkaar, de trip rond Schiphol. Het weer werkte goed mee en er stond, zo mogelijk, een bijzonder evenement op het programma: een tocht met de bus van de firma Lover s (die van de rondvaartboten in Amsterdam) over een normaliter gesloten deel van Schiphol.
De foto's (met de fietsen) wijzen wel uit dat de primaire belangstelling uitging naar de echte 'kisten'. Ze vertrokken van baan 18L richting Aalsmeer de wijde wereld in! Daarna naar het grote Schiphol en vervolgens de bustocht. Zie de foto's. Het bezoek aan Schiphol Oost met deze bus was prima, ook het bezoek aan de Brandweer omgeving was nieuw voor ons, echter wij hadden gehoopt ook nog op het 'echte' Schiphol nog even rond te toeren, maar dat zat er niet!
Vervolgens onze vaste haltes: de Luchtvaart Hobby Shop en de Chinees in Amstelveen, beiden puike adressen! De fietstocht werd iets langer dan verwacht, maar voor de meesten van ons een goede conditietraining!
Onze organisatoren Pieter Theo de Jong en Klaas Mulder hartelijk dank.
 
 
 
 
N.B. De foto's zijn van Piet Th. de Jong, Piet de Vries, Riejo Reudink en van Harm Weistra.
 

[Startpagina]