Startpagina
HCC en FS agenda
Verenigingsavond Flight Sim
DACONLINE
Charts en routes, navigatie en techniek
Bestanden te downloaden vanaf deze site
Links naar downloads, multiplay, FS en niet-FS informatie
Weerinformatie.
Beginnersinformatie.
Muziek
Prive pagina
Dia's en youtube filmpjes
Clubavond HCC-Fryslan Flight Sim
 
In juni is er geen vergadering!
 
Maandag 17 mei 2010
Deze keer was er geen programma. Er is over het radiaal vliegen gesproken en ook onderling is er informatie uitgewisseld. Dit na de niet blij makende algemene ledenvergadering.
 
Maandag 19 april 2010
Er ziijn enkele utility's besproken. Gebleken is dat de file manuelsp3 helaas ontbreekt op de CD. Deze is hier te downloaden.Manuels_Service_Pack3.zip.
 
Maandag 15 maart 2010.
Riejo Reudink heeft het aanmaken van eigen kaarten voor FSMap behandeld. Voor de handleiding te de downloaden Kaartenfsmap.pdf.
 
Maandag 15 februari 2010.
Deze avond is het instrumentvliegen besproken. Dus niet kijken op FSNavigator waar je zit, geen FMC, geen Flight Sim Commander. Dit vergt een goede voorbereiding. De charts bestuderen, de VOR's, de NDB's, de ILS-en die je onderweg c.q. bij de landing tegenkomt nu al kennen, eigenlijk uitsluitend naar buiten kijken en ook dat soms zelfs niet! Dit geldt ook voor de SID en de Star. Het intercepten van een radiaal is ook onmisbaar is in dit geheel. Het bestand HCC20100215.zip bevat de informatie voor deze avond.
 
Maandag 18 januari 2010.
Deze avond is de FMC van de B737-800 van PMDG behandeld.

Voor het nog eens nakijken van de presentatie is de diaserie beschikbaar.

Maandag 21 december 2009.
Deze avond is in verband met de weersomstandigheden niet doorgegaan.
 
Maandag 16 november 2009:
De interactie tussen de heer Jan Jansma en de flight simulatorclub in als erg positief ervaren. Jansma, hoewel al jaren niet meer werkend als actief controller, heeft met een enthousiasme die een beginner niet zou misstaan, ons verteld wat goed gaat en wat niet goed gaat. Het blijkt dat wiij in principe steeds te breedsprakerig zijn. Wij zullen onze protocollen hier en daar moeten aanpassen.  Zodra daar tijd voor is zal een nieuwe RT instructie verschijnen.
 
Maandag 19 oktober 2009:
Deze avond hebben wij het gehad over FSX, de opvolger van FS2004. De ontwikkelingen gaan door en uit de enquete bleek er behoorlijk belangstelling te bestaan voor dit item. Tjalling Boonstra en Henny Hazekamp hebben dit verzorgd. Hun fraaie dia-presentatie met een korte begeleidende tekst kunt u downloaden onder bestanden. Ook staat daar een powerpointviewer om de dia's te bekijken.

[Webpagina Harmen Weistra] [Foto's]