Startpagina
HCC en FS agenda
Info HCC-Fryslân Flight Sim avond
DACONLINE
Charts en routes, navigatie en techniek
Bestanden te downloaden vanaf deze site
Links naar downloads, multiplay, FS en niet-FS informatie
Weerinformatie.
Excursies en bijzondere zaken.
Muziek
Prive pagina
Dia's en youtube filmpjes
Clubavond HCC-Fryslan Flight Sim
Maandag 16 mei 2011
Het programma voor deze avond heeft bestaan uit de behandeling van een IFR-vlucht. Dit conform de IVAO regels die zoveel mogelijk aansluiten op de werkelijkheid. De leuze van IVAO is niet voor niets: "As real as it's gets". Zie hieronder de te downloaden behandelde informatie. Tevens is gevlogen met het intercepten van radialen. Boeiend.
B737 plus verkeersleiding; B737 cockpit; een route; FSNav plaatje; RT-voorbeeldvlucht;
 
Maandag 18 april 2011
Er is onder leiding van Henny Hazekamp een vlucht gemaakt worden van Drachten naar Stadskanaal en andersom in een netwerkverband onder VFR. Wederom zeer leerzaam.
 
Maandag 21 maart 2011
Door Riejo Reudink is het VFR vliegen met ATC behandeld. De bedoeling was dit vooral te doen aan de hand van PLAN-G. De koppeling van de systemen werkte niet perfect. Wellicht door de te smalle internetbandbreedte voor veel vliegtuigen. Al met al heeft iedereen wel een goede indruk kunneen krijgen van de mogelijkheiden van PLAN-G, met als bijzondere charme de juiste hoogte aanduiding in het vliegplan: het reliefpatroon van het vliegplan maakte indruk. Jammer, dat men elkaar niet kon zien op PLAN-G, dit te meer gezien de uitgebreide voorbereiding van Riejo, Tjalling en Henny. Onze dank daarvoor!
 
Maandag 21 februari 2011
Karel Wennekedonk vertelde onder meer over de koppeling van de rotorbladen in relatie tot het vliegen.
Tjalling en Karel hadden een stukje uit de film van Karel gelicht. Dit werd op onderdelen door Karel toegelicht. Daarna was er gelegenheid om het zelf nog eens te proberen met de verlengde joystick, gefabriceerd door Auke Hoekstra. Al met al weer een boeiende avond met veel bezoekers! Karel ook vanaf deze website nogmaals hartelijk dank! (Helaas waren de foto's kwalitatief niet te publiceren!)
 
Maandag 17 januari 2011
Voormalig militaire vlieger K. Wennekedonk diende eerst als MLD-er op de Catalina en de Neptune. Daarna is hij overgegaan van de Marine Luchtvaartdienst naar de Koninklijke Luchtmacht en is hij omgeschoold tot helicoptervlieger op de Aerospatiale Alouette. Hij bracht ons deze avond een zeldzaam boeiende terugblik op zijn leven, gelardeerd met vele annekdotes. Na de pauze werd meer specifiek ingegaan op het vliegen met een helicopter. Verhalen over cyclic, collective, lift, enz, maakten hiervan onderdeel uit. Daarover is nog veel meer te vertellen bleek ons.Wie weet?
Al met al een zeer geslaagde avond!
 
Maandag 20 december 2010
"Op de stoel van de derde piloot!"
Tjalling heeft een film van een vlucht in de cockpit van een B737-400 vertoond. Deze film toont alle facetten vanaf de vluchtvoorbereiding tot het verlaten van het vliegtuig door de piloten. Prachtig materiaal om eens echt mee te kijken over de schouder van een bemanning. Echter de communicatie is niet goed verstaanbaar en de checklists en kaarten zijn niet goed zichtbaar. De bijbehorende checklists en kaarten heeft Tjalling zoveel mogelijk elders bijeen gesprokkeld en de tekst uitgewerkt in aparte tussensheets! Geloof me: "a hell of a job". De kaarten en de checklist zijn aan de aanwezigen verstrekt.
In deze film werd een goed beeld getoond van de activiteiten van de beide piloten van preflight tot (nu dan) de kruishoogte (de rest volgt nog). Boeiend!
Graag tot de 20e december a.s.!
 
Maandag 15 november 2010
Tot de pauze gaf Riejo nog een korte toelichting op het weer en vervolgens ging het over de Transition Altitude en Transition Level Zie de download onder aan de pagina over het weer! Na de pauze PLAN-G met demonstratie. Na de pauze ging het over PLAN_G, een mooi programma gratis en voor niets!
 
Maandag 18 oktober 2010
Riejo Reudink heeft een fraaie toelichting gegeven op het weer voor piloten. De door hem gehouden lezing is kort samengevat hier te downloaden. Dat geldt ook voor de dia-presentatie.
 
De lezing van maandag 20 september 2010.
Joop Mak heeft ons inzicht verstrekt over de werkwijze van het NL2000 team. Voorop staat dat het mensen zijn die plezier hebben in het bouwen en dat anderen daarvan kunnen profiteren is mooi meegenomen, maar geen doel op zich! Sommige bouwers vliegen helemaal niet! Die filosofie houdt in dat men zich niet aangesproken voelt t.a.v. de soms wat negatieve kritiek. Opbouwende opmerkingen die kunnen leiden tot verbeteringen daarentegen: graag!
Tot slot ging Joop nog in op een aantal vragen. Verder verwees hij naar het forum of naar het speciale emailadres voor vragen.
Algemeen was er die maandagavond een gevoel van geweldig, dat wij dit zo maar voor niets in onze schoot geworpen krijgen! Joop nogmaals bedankt voor jouw toelichting.
 
De nieuwe leiding van de HCC-Fryslan avonden, vlnr Riejo, Henny en Tjalling!

[Webpagina Harmen Weistra] [Foto's]