Startpagina
HCC en FS agenda
Verenigingsavond Flight Sim
DACONLINE
Charts en routes, navigatie en techniek
Bestanden te downloaden vanaf deze site
Links naar downloads, multiplay, FS en niet-FS informatie
Weerinformatie.
Excursies en bijzondere zaken.
Muziek
Prive pagina
Dia's en youtube filmpjes
Clubavonden HCC-Fryslan Flight Sim 2011-2012
Maandag 21 mei 2012
Maandag 21 mei 2012 was al weer de laatste clubavond van het seizoen. We kunnen nu genieten van een nieuwe HCC-computer.Voorbereidingen zijn deze avond getroffen. Bestuur HCC-Fryslân en ook Haarlem: onze hartelijke dank.
Daarnaast is gesproken over de opzet voor het nieuwe seizoen.
 
Maandag 16 april 2012
Deze keer was er geen geprogrammeerde avond maar meer een interactieve voor onderleg overleg, vragen, tips en trucs. Riejo besprak een pilot handboek.
 
Maandag 19 maart 2012
Tjalling heeft een presentatie over een gefilmde landing en de voorbereiding van de landing met ons doorgenomen en geprobeerd ons te stimuleren tot het zoeken van antwoorden en het verkrijgen van helderheid omtrent de door de captain gemaakte opmerkingen. Daarnaast was er gelegenheid tot het stellen van vragen van allerlei soort.
 
Maandag 20 februari 2012
Riejo Reudink sprak over de bakens in de lucht, maar dan terug in de tijd en over de ontwikkelingen tijdens de 2e wereldoorlog. Weer wat geleerd, CAT en MOUSE wat een stap voorwaarts in perfect killing van de oorlogsindustrie. De punt streep samenvoegen tot een toon was ook een nieuwtje voor mij.
 
Maandag 16 januari 2012
Van de vlucht met een iFly Boeing737-800 met FMC van Schiphol naar Hamburg compleet met sid en star is een diapresentatie gemaakt. Deze presentatie is hier te downloaden of hier te bekijken. Ook zijn er nog de te downloaden bijbehorende charts.
 
Maandag 19 december 2011
Tjalling heeft met behulp van een video van een vlucht ondersteund met reallife charts de bijna 20 aanwezigen een zeer vruchtbare avond bezorgd. Na een korte toelichting op Vroute van Riejo en op VFR ATC door Harm werd een vlucht, vanaf het naderen van een veld tot en met de landing, geanalyzeerd met behulp van charts. Waarom staat daar dat teken, leidde soms tot enige discussie met steeds weer een goede uitkomst. Zeer, zeer leerzaam en prettig geleid door Tjalling!
 
Maandag 21 november 2011
Door Riejo Reudink is een uitstekende verhandeling over V-route gehouden. Nog mooier is dat hij dit ook in een document heeft neergelegd. Voor iedere piloot een waardevolle aanvulling. Het gaat er om zelf een route te plannen.
 
Maandag 17 oktober 2011
Flight Sim Commander is in feite onmisbaar als je overschakelt van FS9 naar FSX. Het is ook veel uitgebreider dan FSNavigator. Henny Hazekamp heeft een presentatie verzorgd op deze avond met behulp van een powerpoint.
Deze is hier te downloaden.
 
Maandag 19 september 2011
Victor Deschene heeft ons een demonstratie gegeven van zijn modelbouw helicopters. Eerst buiten op het grasveld naast De Fenix. Een heli (ongeveer één meter lang) ging de lucht in en werd ook weer netjes op het gras gezet. Boeiend. Daarnaast heeft Victor een aantal kleinere toestellen (4) getoond met toelichting t.a.v. frequenties, accu's, brandstof, veiligheidsregels, soorten helikopters en het vliegen op een simulator. De kennis van Victor op dit gebied is groots.
 

[Webpagina Harmen Weistra] [Bestanden]