Startpagina
HCC en FS agenda
Verenigingsavond Flight Sim
DACONLINE
Charts en routes, navigatie en techniek
Bestanden te downloaden vanaf deze site
Links naar downloads, multiplay, FS en niet-FS informatie
Weerinformatie.
Excursies en bijzondere zaken.
Muziek
Prive pagina
Dia's en youtube filmpjes
Clubavond HCC-Fryslan Flight Sim
 
Maandag 17 juni 2013
Deze keer is de PMDG B737-800 NG X gedemonstreerd door Harm.
 
Maandag 13 mei 2013
Deze bijeenkomst stond in het teken van scenery's. Door Henny Hazekamp.
 
Maandag 15 april 2013
Eerst was de algemene ledenvergadering van HCC-Fryslan. Zie voor informatie www.hcc-fryslan.nl Daarna vliegen met de DHC5 Turbo Prop, echt een leuk vliegtuig in de categorie tussen de kleinere en de grotere kisten.
 
Maandag 18 maart 2013
Er is opnieuw een stukje worden behandeld uit het "Student Pilot Handbook" met wat beelden op het scherm. Daarnaast heeft Riejo een poging gewaagd de nieuwste snufjes te tonen van het programma Plan-G. Te downloaden is de powerpointpresentatie van de hand van Riejo: Plan G dia's
 
Maandag 18 februari 2013
Deze avond is weer een stukje uit het " Student Pilot Handboek" behandeld door Riejo en daaraan voorafgaand het schilderen van vliegtuigen door Henny Hazekamp. Te downloaden is de handleiding van de hand van Henny: demo vliegtuig beschilderen!
 
Maandag 21 januari 2013
De bijeenkomst werd toch nog bezocht door 10 diehards: het weer was niet uitnodigend. Voor de pauze heeft Tjalling de B737 Primary Flight Display (PFD) en het Navigation Display (ND) verder uitgediept. Na de pauze heeft Riejo alles verteld over het magnetische noorden, het ware noorden, het geografische noorden en wisseling van de runway headings en nummers. Eham had(zoals velen nog wel zullen weten) ondermeer de runway's 01 en 19. Dat is nu 36 en 18! Het magnetische noorden is steeds in beweging! Te downloaden enige informatie via/van Riejo. Magnetic_Field_Declination_1590_to_1990 en Het Noorden.
 
Maandag 17 december 2012
De vraag over de plaats/positie van de Boeing 737 is aangehouden.
Een complete vlucht met een Boeing 737-800 van EHAM naar ELLX met alles er op en er aan, zoals Taxi, SID, STAR, Airways, maar ook de positie van de controller is door Harm behandeld. Vooral: hoe kom je aan de juiste kaarten en hoe vlieg je zonder FSNavigator een dergelijke vlucht. Tenslotte is de ATC terminiologie voor IFR en VFR behandeld en uitgereikt.
 
Maandag 19 november 2012
De 2e stap uit het STUDENT PILOT HANDBOOK is behandeld door Riejo, af en toe toegelicht door Paul. Steeds weer wat geleerd! Nog nadere informatie omtrent de propellerinstelling volgt. Een verslagje is inmiddels aan de leden verzonden.
Na de pauze heeft Tjalling, gans onkundig (als je het gelooft), twee instrumenten uit een Boeing 737 behandeld. Het Primary Flight Display (PFD en het Navigation Display (ND). Geprobeerd is alle aanwijziging op deze instrumenten te duiden en dat is bijna gelukt. Nadere info volgt, gericht op de vaste aanhang.
 
Maandag 15 oktober 2012
Door Riejo Reudink is het installeren van een vliegtuig behandeld, eerst een gekocht pakket. Dit gaat vrij gemakkelijk, slechts enkele keren een venster openen en op "next" drukken.
Het installeren van freeware is moeilijker. Eerst bepalen in welke map je FS is geinstalleerd. Daarna de installatie. Door Riejo is dit in een verslag vastgelegd. Dit verslag is verzonden aan de leden. Verder is stil gestaan bij Advanced System Care. Met name de BOOST functie.
Na de pauze is het Student Pilot Handbook besproken. Deze keer: aircraft operating specifications; preflight inspections; before engine starting; starting engine. Deze instructie zal worden voortgezet.
 
Maandag 17 september 2012
Het verslag is separaat verzonden.
Enkele punten eruit. Suggesties voor een clubavond:
* FSUIPC bespreken; * Input director; * Plan G versie 3, FSC en FSNav; * Triple Head, DP en INFINITY; * DAC vliegen en scenerys; * FSCOPILOT en FSINN; * Pilothandbook en basis vliegen; * Cockpit geluiden; * Nieuwe vliegtuigen installeren; * Beschilderen van een vliegtuig in FSX.
Verder: het gebruik van Advanced System Care wordt aanbevolen door enkele leden en het verzoek om zo mogelijk vragen vooraf te emailen naar een van de 3 leiders van deze avonden.
 
De leiding van de HCC-Fryslân avonden: Tjalling, Riejo en
Henny.

[Startpagina]