Startpagina
HCC en FS agenda
Verenigingsavond Flight Sim
DACONLINE
Charts en routes, navigatie en techniek
Bestanden te downloaden vanaf deze site
Links naar downloads, multiplay, FS en niet-FS informatie
Weerinformatie.
Excursies en bijzondere zaken.
Muziek
Prive pagina
Dia's en youtube filmpjes
Clubavonden 2013-2014 HCC-Fryslan Flight Sim
 
Maandag 19 mei 2014.
Door Tjalling en Harm is er een presentatie gehouden over a. het omgaan met de informatie van DAC en b. de SID, Star en Transition.
 
Maandag 14 april 2014.
Fokke Stoelwinder heeft in een boeiende lezing aangetoond dat VFR veel meer is dan de meesten denken. Vertrek en aankomen op een niet groen veld vergt wel het nodige van de piloot. De powerpointpresentatie zal binnenkort hier te downloaden zijn.
 
Maandag 17 maart 2014.
Deze avond is een film worden vertoond over de vele acties en inspanningen, vooral ook technisch, die nodig waren om een Constellation terug te halen naar Nederland. Daarna heeft Tjalling een toelichting op en informatie over het multiplay vliegen gegeven. Het is een verdiepende dimensie aan het vliegen!
Verslag hier te downloaden.
 
Maandag 17 februari 2014.
Real life piloot Marco Mulder, heeft vele vragen op gebied van het vliegen beantwoord. Duidelijk werd ook weer dat "het weer" erg belangrijk is in het leven van een piloot. Luchtdruk, wind, de verhouding van temperature/dewpoint, enz. enz. Daarna heeft hij een demo-vlucht gemaakt met een Cessna 172 met toelichting vertrekkend en landend op Eelde. Boeiend!
 
Maandag 20 januari 2014.
Victor Dechesne heeft ons ingewijd in de geheimen van de MD11 van de PMDG, een prachtig toestel met vele mogelijkheden. Victor zeer bedankt. Na de pauze is desgevraagd nog gesproken over de ontwikkelingen binnen HCC.
 
Maandag 16 december 2013.
Voorafgaand aan onze normale verenigingsavond hebben we genoten van een geweldig buffet bij het restaurant "Mei Wah" in het winkelcentrum van het Bilgaard. Vrijwel iedereen (die kon) was er! Zeer geslaagd. Piet en Klaas bedankt voor dit initiatief.
Daarna sprak Karel Wennekedonk nogmaals puttend uit eigen verleden als piloot op de Catalina, de Neptune en tenslotte op de helicopter. Vooral de start was aan de orde. Weer zeer de moeite waard en ook een les: als je iets absoluut wilt, kun je het bereiken met doorzettingsvermogen! We hopen nog een keer van zijn wederwaardigheden te kunnen genieten!
Na de pauze is de vlucht van de vorige maand overgedaan, maar nu met een Cessna172, vooral het intercepten van een radiaal en het bepalen van de koers richting een VOR met behulp van de OBS is behandeld. Hier een presentatie. Henk: de koffie geste werd zeer gewaardeerd!
 
Maandag 18 november 2013
Harm heeft toegelicht hoe je vliegt van Schiphol naar Brussel International. Van startup, taxiŽn, take off, SID, airways, Star, landing, taxiŽn tot en met switch off van een Boeing 737NG X met FMC. Voor de belangstellenden laat ik de informatie nog even staan. Deze informatie bestaat uit 3 delen: een zip bestand met enkele GIF plaatjes, een toelichting op de vlucht in een pdf bestand en de checklist van de B737-800 van PMDG. Te downloaden:
klik hier voor zip file;
klik hier voor het pdf bestand;
klik hier voor de checklist.
 
Maandag 21 oktober 2013
ďHoe kan ik een nieuw vliegplan in V-Route maken?Ē Riejo heeft middels een Powerpoint produktie dit gepresenteerd, met uitstapjes naar het zoeken en dus ook vinden van kaarten.
Daarna heeft Pieter Theo de Jong zijn favoriete vliegtuig gepresenteert: de CATALINA! Een boeiend verhaal onderbouwd met veel dia's!
Een vraag: denken jullie vast even na over vragen aan een real life piloot voor een volgende vergadering?
Voor het verslag van deze avond: klik hier
 
Maandag 16 september 2013
Het was deze keer een informatief programma, wat wil men en hoe dit gestalte geven! Boeiend. Een verslag is verzonden.
 

[Webpagina Harmen Weistra] [Foto's]