<
Startpagina
HCC en FS agenda
Verenigingspagina HCC Flight Sim
Goed om te weten
Charts en routes, navigatie en techniek
Bestanden te downloaden vanaf deze site
Links naar downloads, multiplay, FS en niet-FS informatie
Weerinformatie.
Startende piloten.
Dia's en youtube filmpjes
Tennis
Voor nieuwkomers: welkom!
Goed om te weten! Voor beginnende en ervaren piloten (verhuisd van de startpagina), maar van alles door elkaar, vast ook wat voor u:
 
* Top programma: "Littlenavmap" soort van Plan-G. IFR EN VFR, het weer, maar ook met Sids en Stars. Klikken en downloaden! Na installatie altijd even kijken via hulp naar updates! versie nu 2.6.17 (november 2021)!
 
* Verrassend veel informatie uit Groningen vooral ook voor 'starters': hier klikken! Gewoon even kijken.
 
* Een uitgebreide handleiding voor het vliegen van de standaard B737 van EHAM naar LFPG met verkeersleiding (opstap naar IVAO): klik hier.
 
* Kijk voor prachtige Youtube instructievideo's op DOOFER911: hier klikken!
 
* Charts vaak via de websites van de meeste overige landen (vooral zoeken naar IAP of IAS): hier klikken!
 
* Helaas: de 'Black Widow' wordt niet meer te koop aangeboden. Zie onder 'Startende piloten' de toelichting en het alternatief onder punt 2: hier klikken!
 
* Met Steam FSX werken zowel FSC9.7 en FSC10. Voor mij het enige programma met "autoheading" in de formule.
 
* FSC10 werkt niet met Prepar3d.
 
* World Navaids package: hier klikken! Hier de update van de bakens over de hele wereld, Met dank aan mr. Herve Sors. Moet je bekijken.
 
* Live ATC over de hele wereld: nu Schiphol!
 
* Hier een handleiding voor installatie Highmemfix te: downloaden.
 
* Hier het programma voor herstel van het register te: downloaden.
 
* Hier een handleiding om het GPS scherm in FSC terug te halen. Hier: downloaden. Kijk ook naar: "Window>Options>Display>Save/Reset Map/GPS/Navdata window position"
 
* Hier een verkorte handleiding om het NL2000 te installeren. Hier: downloaden. Let wel dit betreft versie 4. Echter de website van NL2000 is helder.
 
* Microsoft komt terug! Zie de trailer Klik hier.
 
* Geluidsmeetnet Betreft meetpunten van dB van passerende vliegtuigen. Geïnteresseerd? Hier de site als er vliegtuigen zijn tenminste!
 
* Charts. De bekende kaart voor het VFR vliegen is te koop bij o.a. de Luchtvaart Hobbyshop voor Nederland. Wist u dat deze ook te downloaden zijn bij de de Luchtverkeersleiding? Zie bij Charts en routes!
 
* Een B737-800 Max> voor Flight Simulator!Hier te downloaden. Een fraai toestel, maar vergt wel enige studie. Er worden documenten en intructies meegedownload!
 
* Een super site met veel informatie, van Metar en Notam tot een goed beeld van de windsituatie op de banen. Een mooie tip van Wietze Bron. Hier te : openen. Alleen al het openingscherm is "schilderachtig", maar er is veel meer! Even een vliegveld intoetsen en de wereld aan informatie. Windy heet het.
 
* Mij bekend maar nog nooit gemeld: Eindhoven klik hier! (even naar beneden scrollen) echt top-informatie (bijv. PMDG en Little Nav Map) en verder, mij niet bekend, gemeld door W. Bron, Rikoooo: klik hier! voor veel downloads.
 
* Je kunt een vliegplan van Simbrief slechts door Eurocontrol laten keuren via het netwerkportal: klik hier! Dat kan door de routetekst uit Simbrief te kopiëren en te plakken in "Tactical" hoofdstuk, dan "Flight Planning" in "Free Text Editor". Maar er is veel meer informatie.
 
* In de root directory van Prepar3d zit een programma met de naam: "delete generated files.lnk". Als je grote problemen hebt met Prepar3d kun je door deze link te starten terug gaan naar de basis van Prepar3d. Houd er echter rekening mee dat alles wat je hebt gekoppeld aan Prepar3d en niet van dit programma is, wordt verwijderd. Echter voor mij was dit een noodzakelijk herstart door een vreemde fout in het programma.
 
* Een probleem met het CH voetenstuur in Prepar3d: er is een superinstructie beschikbaar! klik hier .
 
* Superinstructies van Papa Mike Echo op YouTube Om te bekijken: klikken! Zoeken naar meer met "Papa Mike Echo" in het zoeklvak!
 
* Rob Barendregt heeft een nieuwe versie van zijn beroemde pushback en taximodule gemaakt. Ook de 64-bits wordt aangeboden. Hier te downloaden rcbgh-60.zip .
 
* U bent vast benieuwd wat er boven uw hoofd vliegt. Een super programma starten met: deze klik. De kleur geeft de hoogte aan. Klik op het tandwiel om Dim Map uit te vinken. Kijk verder rond naar de lettrs L O K bijv. Maak een boekmerk.
 
* Er is weer een nieuwe update uit van NL2000! Het NL2000 team brengt op 06-11-2021 voor P3Dv5 weer een nieuwe release 5.05 uit. Het vliegveld Teuge EHTE is geheel op de schop gegaan en compleet geactualiseerd . Schiphol EHAM heeft een paar verbeteringen zoals de hoogte en de S aansluiting op runway 24. Ameland EHAL heeft nu een zonnepark . De kleine heliport van HELIAIR op Harskamp EHHS is toegevoegd en het vliegveld Beek EHBK heeft verbeteringen en hoogtecorrectie. De 3D map en library map is aangepast evenals kleine details op EHGG en EHHO en de " moving objects". Voor de installatie is wel de nieuwste installer 4.0.110 nodig.
 
* Interesse in vreemde vogels op de Leeuwarder vliegbasis? De actualiteit aangaande vliegbasis Leeuwarden van Milspotters. Up to date informatie over bezoekers van deze basis, fraaie scanner opnames, maar ook meer recente informatie.
 
* GEWIJZIGD: AIS pagina's nu via LVNL! FONT color=#000000>Zo kom je er: ga naar de site van LvNL via deze klik. Klik daarna op Luchtvarenden en vervolgens onder het kopje van Luchtvarenden op AIS-publicaties en daarna eAIP. Zo moet het lukken.
Alle Nederlandse charts uit de echte luchtvaart! Klik voor de vliegveldinformatie op "Aerodromes" (AD2) en daarna op veld naar keuze! Onderaan de charts! Voor IFR en VFR. Ook "En Route" is beschikbaar voor de Nederlandse airways (ENR 6). Real life en gratis.
 
* De nieuwste ontwikkelingen volgend hebben wij ook een discord account aangemaakt voor HCC-leden met FS-interesse. Wilt u mee praten stuur me dan email met toelichting wie u bent en waarom u wilt meedoen.
 
* FSXP3D Worldnavaids en Berlin Brandenburg. Soms is het goed weer eens terug te komen op wat algemeen als bekend wordt verondersteld. Zoals bekend verschuift het magnetisch noorden. Daardoor dienen de runways af en toe te worden bijgesteld. De beroemde Hervé Sors heeft daar een prachtige website voor P3D en FSX voor gemaakt: hier starten. Ook aanpassingen van ILS, Papi, etc. zijn aangepakt. Bekijk het maar eens.
 
Ook leuk te vermelden is het vliegveld Berlin Schoenefeld (eddb): Hier downloaden Deze versie kan nog wel een keer worden bijgewerkt, maar hier een compleet vliegveld. ILS van de 07R en 25L werken nog niet volgens mij, wel alle taxiways, parkeerplaatsen en 07L en 25R ILS. Toekomstige naam Berlin Brandenburg. Hulde voor Steven Beeckman!
 
* Nieuw: versie 5.04 van NL2000 De geweldige bouwers van NL2000 zijn met een nieuwe versie uitgekomen in 2 varianten een 1 meter en een 50 cm benadering. font face="Verdana" size="2">Zie website hier starten.
 

[Startpagina]