Startpagina
HCC en FS agenda
Verenigingsavond Flight Sim
Goed om te weten!
DACONLINE
Charts en routes, navigatie en techniek
Bestanden te downloaden vanaf deze site
Links naar downloads, multiplay, FS en niet-FS informatie
Weerinformatie.
Startende piloten.
Dia's en youtube filmpjes
Tennis
Voor nieuwkomers: welkom!
 
Goed om te weten! Voor beginnende en ervaren piloten (verhuisd van de startpagina):
* Verrassend veel informatie uit Groningen vooral ook voor 'starters': hier klikken! Gewoon even kijken.
* Een uitgebreide handleiding voor het vliegen van de standaard B737 van EHAM naar LFPG met verkeersleiding (opstap naar IVAO): klik hier.
* Kijk voor prachtige Youtube instructievideo's op DOOFER911: hier klikken!
* Charts vaak via de websites van de meeste overige landen (vooral zoeken naar IAP of IAS): hier klikken!
* Helaas: de 'Black Widow' wordt niet meer te koop aangeboden. Zie onder 'Startende piloten' de toelichting en het alternatief onder punt 2: hier klikken!
* Met Steam FSX werken zowel FSC9.7 en FSC10. Voor mij het eenvoudigste en meest volledige navigatie hulpmiddel voor IFR, mits aangepaste Navigraph Airacs.
* FSC10 werkt niet met Prepar3d.
* Ook nieuw "Littlenavmap" soort van Plan-G. Vooral voor VFR. Maar ook met Sids en Stars. Klikken en naar beneden scrollen! Kies daarna de versie die u zoekt!
* World Navaids package: hier klikken! Hier de update van de bakens over de hele wereld, Met dank aan mr. Herve Sors. Moet je bekijken.
* Live ATC over de hele wereld: nu Schiphol!
* Hier een handleiding voor installatie Highmemfix te: downloaden.
* Hier het programma voor herstel van het register te: downloaden.
* Hier een handleiding om het GPS scherm in FSC terug te halen. Hier: downloaden. Kijk ook naar: "Window>Options>Display>Save/Reset Map/GPS/Navdata window position"
* Hier een verkorte handleiding om het NL2000 te installeren. Hier: downloaden. Let wel dit betreft versie 4. Echter de website van NL2000 is helder.
* Microsoft komt terug! Zie de trailer Klik hier.
* Geluidsmeetnet Betreft meetpunten van dB van passerende vliegtuigen. GeÔnteresseerd? Hier de site als er vliegtuigen zijn tenminste!
* Dieper graven? Download dan de app van Mentour, Petter (Zweed) is al jaren captain op een B737-800, instructeur, etc., die achtergronden belicht in youtube filmpjes over alles wat ons bezig houdt! "Absolutely fantastic". Hier de site!.
* Charts. De bekende kaart voor het VFR vliegen is te koop bij o.a. de Luchtvaart Hobbyshop voor Nederland. Wist u dat deze ook te downloaden zijn bij de de Luchtverkeersleiding? Zie bij Charts en routes!
* Een B737-800 Max> voor Flight Simulator!Hier te downloaden. Een fraai toestel, maar vergt wel enige studie. Er worden documenten en intructies meegedownload!
* Een super site met veel informatie, van Metar en Notam tot een goed beeld van de windsituatie op de banen. Een mooie tip van Wietze Bron. Hier te : openen. Alleen al het openingscherm is "schilderachtig", maar er is veel meer! Even een vliegveld intoetsen en de wereld aan informatie. Windy heet het.
* Mij bekend maar nog nooit gemeld: Eindhoven klik hier! (even naar beneden scrollen) echt top-informatie (bijv. PMDG en Little Nav Map) en verder, mij niet bekend, gemeld door W. Bron, Rikoooo: klik hier! voor veel downloads.
* Je kunt een vliegplan van Simbrief slechts door Eurocontrol laten keuren via het netwerkportal: klik hier! Dat kan door de routetekst uit Simbrief te kopiŽren en te plakken in "Tactical" hoofdstuk, dan "Flight Planning" in "Free Text Editor". Maar er is veel meer informatie.
* In de root directory van Prepar3d zit een programma met de naam: "delete generated files.lnk". Als je grote problemen hebt met Prepar3d kun je door deze link te starten terug gaan naar de basis van Prepar3d. Houd er echter rekening mee dat alles wat je hebt gekoppeld aan Prepar3d en niet van dit programma is, wordt verwijderd. Echter voor mij was dit een noodzakelijk herstart door een vreemde fout in het programma.
* Een probleem met het CH voetenstuur in Prepar3d: er is een superinstructie beschikbaar! klik hier.
* Superinstructies van Papa Mike Echo op YouTube Om te bekijken: klikken! Zoeken naar meer met "Papa Mike Echo" in het zoeklvak!
* Rob Barendregt heeft een nieuwe versie van zijn beroemde pushback en taximodule gemaakt. Ook de 64-bits wordt aangeboden. Hier te downloaden rcbgh-60.zip.
 

[Startpagina]